Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Το Κέντρο Πρόληψης "Δίοδος" οργανώνει βιωματικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Β"θμιας .


17-01-11 Προκήρυξη για την υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος στα Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών έτους 2011

Δελτίο Τύπου

Από το Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ι. Πανάρετου ανακοινώνεται η προκήρυξη εξήντα δύο (62) θέσεων στα Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών.
Τα Διμερή Προγράμματα Μορφωτικών Ανταλλαγών συνάπτονται βάσει Διμερών Μορφωτικών Συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα με χώρες του εξωτερικού. Σκοπός τους είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στις Ακαδημίες Επιστημών και ανάμεσα στα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης μέσω της πραγματοποίησης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, της συμμετοχής επιστημόνων σε διεθνή συνέδρια, της ανταλλαγής καθηγητών και επιστημόνων ερευνητών και της ανταλλαγής πληροφοριών σε θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση: http://researchers-exchange.opengov.gr/.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα γεγονός που θα οδηγήσει στην διευκόλυνση των ενδιαφερομένων αλλά και την μείωση της γραφειοκρατίας.

Ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 17η Ιανουαρίου 2011. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Ιανουαρίου 2011. Η συμπλήρωση και υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αξιολόγηση των υποψηφίων.

15-01-11 Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο Τύπου
 Ξεκίνησε σήμερα 15/01/2011 η  δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τα εξής θέματα:
1. Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία
2. Αναδιάρθρωση των Δομών Υποστήριξης του Παιδαγωγικού, Εκπαιδευτικού, Ψηφιακού και Εκδοτικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας
Η διαβούλευση θα διαρκέσει 10 ημέρες.

Τα κείμενα και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
1. http://www.opengov.gr/ypepth/?p=552
2. http://www.opengov.gr/ypepth/?p=543
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Η ΠΑΣΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ

         ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΚ

Η παράταξη της ΠΑΣΚ ζητά την στήριξη των συναδέλφων για τις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου του 2011. Η παράταξη της ΠΑΣΚ διαχρονικά, και χωρίς προσχήματα, τόσο στο παρελθόν όσο και τώρα, είναι πρώτη στους αγώνες για τα αιτήματα του κλάδου και δίπλα σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά. Οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚ με υπευθυνότητα  και αγωνιστικότητα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κλάδου. Η Κυβέρνηση, που με την πολιτική της οδηγεί τον κλάδο σε οικονομική υποβάθμιση, οφείλει να αναθεωρήσει την πολιτική του Μνημονίου και να σταθεί πλάι στον εκπαιδευτικό. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν με ακόμα πιο μεγάλη ένταση. Στις εκλογές αυτές στηρίξτε τους υποψηφίους της ΠΑΣΚ δίνοντας τους φωνή για να αγωνιστούν για τα συμφέροντα του κλάδου.
 
       ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ Α ΕΛΜΕ