Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Απάντηση της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών ΔΕ σε γνωστούς λιβελογράφους



Αθήνα, 31.3.2011

Δυστυχώς για το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, η παραπληροφόρηση, το ψέμα, ο τσαμπουκάς, η οίηση, η αναίδεια, η ανέξοδη επαναστατική ρητορεία και η μικροπαραταξιακή ιδιοτέλεια έχουν αναχθεί από κάποιους σε κινηματικές αρετές!

Αυτόκλητοι εκφραστές της δημοκρατίας, της αγωνιστικότητας και των δικαίων του κλάδου υβρίζουν, συκοφαντούν, σπιλώνουν ή και προπηλακίζουν όποιον τολμά να τους ασκήσει κριτική ή να διατυπώσει διαφορετική άποψη από τη δική τους. Όταν εκτοξεύουν άδικες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον των άλλων, θεωρούν ότι υπηρετούν ύψιστο καθήκον.

Και ενώ επαίρονται για τα αριστερά φρονήματά τους, δε διστάζουν να περιφρονούν τον άνθρωπο και το πρόσωπο ως αξία.

Αντίθετα, όταν ελέγχονται για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις, θεωρούν εαυτούς «στοχοποιημένους» από ορατές και αόρατες δυνάμεις!

Δικαίωμά τους να διεκδικούν, να διαμαρτύρονται και να προβάλλουν την παράταξή τους με τον τρόπο που τους εκφράζει, επιχειρώντας να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε γραφεία τύπου των κομμάτων τους. Δεν τους αναγνωρίζουμε όμως, το δικαίωμα να μιλούν και να δρουν ως εκπρόσωποι όλων των συναδέλφων ή να καπελώνουν πρωτοβουλίες και δράσεις, τις οποίες αποφασίζει, ομόφωνα τις περισσότερες φορές, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Και επειδή μας εγκαλούν για τη στάση μας τους τελευταίους 18 μήνες, τους παραπέμπουμε στα κείμενα και τις δημόσιες τοποθετήσεις μας. Για κακή τους τύχη, οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι διακρίνονται για τη συνέπειά τους σε θέσεις και αρχές, ποιοι κάνουν συνδικαλισμό επί της ουσίας, ποιοι λένε όχι σε όλα μόνο και μόνο για να κάνουν επίδειξη επαναστατικότητας, ιδιαίτερα ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων όπως τώρα, και ποιοι προβοκάρουν το κίνημα, δήθεν υπερασπίζοντάς το.

Οι πολίτες, οι καθηγητές και οι καθηγήτριες, έχουν και ευαισθησία και μνήμη και κρίση. Και το σημαντικότερο, γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία, το ήθος και την συμβολή στην κοινή προσπάθεια τόσο των παρατάξεων όσο και των στελεχών τους.

Από την εκτελεστική Γραμματεία της Π.Α.Σ.Κ. Καθηγητών ΔΕ