Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ ΣΤΗΝ ΕΣΑΚ-ΔΕΕ

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Α΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΑΚ
Η ΠΑΣΚ δυστυχώς θα κουράσει για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους, οι οποίοι καλούνται να διαβάσουν ανακοινώσεις για το ίδιο ζήτημα, αλλά κάποια θέματα πρέπει να γράφονται ακριβώς όπως συμβαίνουν και άλλα να μην κρύβονται επειδή δεν συμφέρει τους γράφοντες.
1ον) Η ΕΣΑΚ έχει εκδόσει 2 ανακοινώσεις για να θριαμβολογήσει για την άνοδο της και σε ποσοστά και σε ψήφους. Η ΠΑΣΚ εκδίδει ανακοινώσεις επί της ουσίας και όχι για λόγους επικοινωνίας. Εντάξει λοιπόν, οι 83 ψήφοι έγιναν 86 και μετά 88. Δυο-δυο τα σκαλιά! Θα το επαναλάβουμε: στις εκλογικές αναμετρήσεις πρωτεύοντα ρόλο έχουν τα πηλίκα, δηλαδή τα ποσοστά επί αυτών που ψήφισαν, γιατί αυτοί που δεν ψήφισαν δεν ανήκουν στα ποσοστά καμίας παράταξης, αλλά στο ποσοστό της αποχής. Ο απόλυτος αριθμός των ψήφων είναι ένα μέτρο σύγκρισης που μεταβάλλεται όταν μεταβάλλεται και η εκλογική βάση, χωρίς να υποτιμάται η αξία τους.

Η ΕΣΑΚ λοιπόν αύξησε τις ψήφους της και έχασε την έδρα της που είχε αποκτήσει πριν, στις εκλογές του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οριακά με την διαφορά μίας ψήφου! Για αυτό λοιπόν όλη αυτή η θριαμβολογία της αύξησης των ψήφων, για να δικαιολογήσει την απώλεια της έδρας της
Αν θέλετε να σχολιάσουμε την αποχή πολύ ευχαρίστως:
Η αποχή λοιπόν είναι ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, με κύριο παράγοντα την γενικότερη πολιτική κατάσταση και την στάση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων (και όχι μόνο στο χώρο των καθηγητών). Αλλά η αποχή στις συγκεκριμένες εκλογές προέρχεται από ψηφοφόρους που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τις παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Η ΕΣΑΚ απλά έχει μεγάλη συσπείρωση (100%), δεν έχει όμως προσχώρηση νέων ψήφων (εκτός από τις 2-3). Αν πραγματικά ήθελαν οι συνάδελφοι να μην απέχουν θα συμμετείχαν στη εκλογική διαδικασία ψηφίζοντας την ΕΣΑΚ! Όμως ήθελαν να απέχουν, να δώσουν αυτό το μήνυμα και όχι το μήνυμα των προτάσεων της ΕΣΑΚ.
2ον) Η ΕΣΑΚ δεν αποτελεί τον μόνο εκφραστή του λαϊκού κινήματος, αφού ανάμεσα σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν συνδικαλιστές με την πραγματική έννοια του όρου. Οι θέσεις κάθε παράταξης είναι σεβαστές και αυτό είναι το νόημα της δημοκρατικής έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι «εμείς τα λέμε και αγωνιζόμαστε με ψηλά το κεφάλι και όλοι οι άλλοι σκύβουν το κεφάλι και υποτάσσονται». Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ τουλάχιστον το έχουν ψηλά το δικό τους κεφάλι χωρίς να κάνουν σκόντο λαμβάνοντας υπόψη ποιος κυβερνά. Οι θέσεις της ΠΑΣΚ είναι ξεκάθαρες και τώρα και πριν 2 χρόνια και οι αγώνες της γνωστοί και για τον λόγο αυτό, παρά την αρνητική πολιτική και οικονομική συγκυρία, είναι εκεί που την στέλνουν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους.



Από το Σ.Σ. της ΠΑΣΚ