Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Θέσεις της ΠΑΣΚ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη οικονομική, πολιτική και συνδικαλιστική συγκυρία των τελευταίων δεκαετιών. Το βιοτικό επίπεδο των πολιτών ισοπεδώνεται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται και κεκτημένα που κατακτήθηκαν με κόπους δέχονται ανηλεή επίθεση.



Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της τρέχουσας υιοθετεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές με σκληρά, άδικα, μονομερή και αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δημόσια αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια της εργασίας, το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια κατεδαφίζονται. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής ήταν το επαίσχυντο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.  

Η ΠΑΣΚ έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση της από την ασκούμενη πολιτική. Δεν ταυτιζόμαστε σε καμία περίπτωση μαζί τους.

Η ΠΑΣΚ καθηγητών, προσηλωμένη στις αρχές της ιδρυτικής της διακήρυξης, στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών, ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, του εκπαιδευτικού και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Η ΠΑΣΚ ιδρύθηκε για να αγωνίζεται με τους εργαζόμενους για τους εργαζόμενους, με την κοινωνία για την κοινωνία. Μέχρι σήμερα πιστοί στην αρχή της αξιοκρατίας τόσο στην επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων, όσο και των άλλων στελεχών της εκπαίδευσης, στηρίξαμε όλους τους συναδέλφους χωρίς να εξετάσουμε την παραταξιακή ή πολιτική τους τοποθέτηση.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

η ΠΑΣΚ σας καλεί να στηρίξετε την προσπάθειά της και να συμβάλλετε μέσω αυτής, στα πλαίσια του δημιουργικού διαλόγου και προβληματισμού στο δυνάμωμα του Συνδικαλιστικού Κινήματος, αποφασιστικού παράγοντα στη λειτουργία της δημοκρατίας και στην κοινωνική αλλαγή της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: